Poté, co jsme si v prvním díle naší minisérie zavzpomínali na náš historický postup, se tento týden přesuneme pouze o několik stovek kilometru do Prahy, kde se odehrálo jedno z nejzajímavějších utkání novodobé historie SK Slavia Praha. Již v neděli to budou přesně dva roky od odvetného utkání osmifinále Evropské ligy Slavia vs Sevilla. Po remíze 2:2  v prvním utkání na půdě španělského soupeře, čekal slávisty na domácím hřišti nelehký úkol v podobě vyřazení několikanásobného mistra Evropské ligy, a jelikož chceme být aktuální, a nyní se Slavia nachází ve stejné fázi Evropské ligy jako před dvěma lety, bylo nasnadě si dnes zavzpomínat právě na tento zápas.

Slavii se odveta povedla na výbornou, již ve 14. minutě otevřel skóre Ngadeu a po přestávce se k němu přidal i Souček, po 90 minutách byl však stav 2:2, a na řadu tak přišlo prodloužení. Nebyl by to příběh jako z pohádky, kdyby v něm nebyla potřebná zápletka, Sevilla se v prodloužení chopila vedení a Slavii zbývalo zhruba 20 minut na vstřelení dvou branek. Ještě před koncem první půle prodloužení dokázal první z potřebných branek vstřelit van Buren, a když minutu před koncem na něj navázal již čtvrtou brankou domácích Traoré, mohly oslavy historického postupu do čtvrtfinále vypuknout na plno.

Toto utkání se bezpochyby stalo symbolem evropské cesty Slavie toho ročníku a udělalo ze Slavie mužstvo, které nyní každoročně více než důstojně reprezentuje naši zemi v evropských pohárech.

Tímto příspěvkem bychom si chtěli nejen zavzpomínat na dva roky starou událost, ale také chceme vyjádřit podporu v letošních osmifinálových bojích EL proti Glasgow Rangers. Níže je přiložen odkaz na sestřih tohoto utkání, a také emotivní video zachycující cestu vyřazovací fází.

Sestřih odvetného utkání se Sevillou

Na závěr přikládáme jako tip volně dostupný odkaz na seriál z produkce Slavie, mapující nejen jejich cestu evropskými poháry, ale celou jejich sezónu 2018/2019 se sladkou tečkou v podobě postupu do Ligy mistrů na závěř.

Seriál TOTÁLN! SEZONA