FC Vratimov – Smilovice 6:1 (3:1)

Sestava: Štromp – Staník (52. Osvěčík M.), Hrdý, Klimsza, Piskoř – Trmal (63. Mikšovič), Osvěčík V., Stibor (76. Valášek), Brezula (74. Špánek) – Michalčák, Ezeamaku (82. Mostýn)

Branky: 18., 68., 70. a 78. Ezeamaku, 33. Hrdý, 38. Brezula

Hodnocení trenéra F. Racka:

Před utkáním jsme si řekli, že se musíme poučit z toho katastrofálního vstupu do utkání, který jsme předvedli v Jablunkově. Jsem rád, že si to kluci uvědomili, a tentokrát to bylo mnohem lepší. Od začátku jsme drželi míč a vytvářeli si střelecké pokusy, ale žádná z akcí se neujala. Soupeř se zmohl jen na odkopy, bohužel jeden nákop za obranu skončil penaltou. Smilovice jí proměnili a dostali se tak do vedení. Tady se už podruhé ukázalo jak jsme se poučili z posledního utkání. Proti Smilovicím jsme dál pokračovali ve stejné hře a nezačali jsme zmatkovat jako tomu bylo v Jablunkově. To nám přineslo ovoce v podobě 3 branek ještě do poločasu, když se postupně trefili Ezeamaku, Hrdý a Brezula.

Ve druhém poločase se hosté snažili dát kontaktní branku, ale obrana byla pozorná. Naopak jsme přidali další 3 branky po brejkových situacích. Výsledek byl nakonec jednoznačný, podobně jako průběh utkání.

Uhráli jsme tak čtvrté vítězství v řadě, které nám dodá sebevědomí do dalších utkání. Už v příštím kole na půdě Stonavy ho budeme potřebovat.