FC Vratimov B – Hlubina B 4:2 (2:1)

Sestava: Šipula – Adámek , Tylšar V., Surma, Macák – Drozd, Tříska, Černý, Tylšar P. (5. Bandy), Žižka, Duží (46. Kontra)

Branky: 1. Tříska, 8. a 60. Bandy, 73. Kontra

Hodnocení trenéra Svěnčíka:

V neděli k nám zavítal soupeř, který dle mého názoru patří mezi tři nejlepší týmy v soutěži. Upřímně jsem rád, že na úvod sezóny potkáváme soupeře se kterými se chceme, a pravděpodobně i budeme, rvát o ty nejvyšší příčky. Tak jako minulý týden Michálkovice, nyní Hlubina, tak i příští týden Václavovice určitě patří k tomu lepšímu v soutěži. Tato utkání nám mohou ukázat jak jsme na tuto sezónu připraveni, ale zpět k samotnému zápasu. Jak už jsem zmínil, přijel k nám silný soupeř, který má v kádru spoustu mladých, šikovných a technicky vybavených hráčů, i proto jsme tomu samozřejmě chtěli přizpůsobit svou hru a hrát ze zajištěné obrany, posouvat se v bloku a nechat trochu soupeře tvořit hru, abychom my naopak mohli útočit z rychlých brejků. Do utkání jsme však vstoupili trochu bláznivě a už po pár minutách byl stav 2:1, hrál se fotbal nahoru dolů, což jsme vůbec nechtěli . Už po dvaceti minutách to mohlo být klidně 5:5. Na tuto skutečnost jsme museli zareagovat a do hry jsme poslali zkušeného stopera V. Tylšara, který začal kluky dirigovat a posouvat tak, jak jsme chtěli a hra se díky němu trochu zklidnila a do poločasu už tak stav zůstal nezměněn. V druhém poločase si kluci sáhli na dno svých sil, přestože soupeř dokázal hezkou brankou vyrovnat na 2:2, nás to nesrazilo, ale naopak tým začal makat o to více, aby utkání dotáhl ke kýženému vítězství. To se nám také podařilo, po hezké kombinaci jsme vstřelili gól, druhou branku v zápase si připsal Bandy, chvíli na to jsme ještě zásluhou Kontry, který využil ukázkový brejk pět na dva, upravili stav na konečných 4:2.

Na závěr bych chtěl před všemi hráči smeknout klobouk za to, že i v náročném počasí odmakali utkání na 100%. Ze dvou zápasů tak máme plný počet bodů, což je tou nejlepší pozvánkou pro naše fanoušky, aby za námi dojeli v sobotu do sousedních Václavovic a podpořili nás.

Hodnocení kapitána T. Třísky:

V neděli jsme se vrhli do druhého kola proti Hlubině B. Věděli jsme, že se jedná o kvalitního soupeře, ale již v první minutě se nám podařilo vstřelit branku. První poločas se vyvíjel podle našich představ, a i přes obdrženou branku se nám podařilo soupeře opět zaskočit a poločas tak ovládnout v poměru 2:1. Druhý poločas byl z počátku ospalý, což se projevilo vyrovnáním soupeře, ovšem to nás nezastavilo, byli jsme odhodlaní v tomto utkání uspět. Po urputném boji a díky nasazení celého týmu se nám podařilo opět získat vedení a nakonec vyhrát utkání 4:2. Jsem za celý tým rád a doufám, že stejné nasazení ukážeme i v následujících zápasech!