Zápas dvou rozdílných poločasů

Lučina – FC Vratimov 3:3 (1:2)

Branky: 6. Jašek, 16. Pešek, 74. Michalčák

Sestava: Racko – Stuchlík, Michalčák, Harbáček – Pešek (46. Brezula) – Jašek, Svěnčík, Macák (68. Bandy), Osvěčík V. – Trmal, Hrdý (55. Osvěčík M.)

Hodnocení trenéra Peška:

Opět jsme odehráli zápas dvou rozdílných poločasů.

V prvním poločase jsme měli zápas pod kontrolou, a také jsme dokázali dvakrát skórovat. Nejdříve se trefil sváteční střelec Jašek, poté však domácí vyrovnali, po zřejmém faulu na Michalčáka,bohužel rozhodčí tento zákrok neposoudil jako nedovolený, a domácí tak srovnali stav. Netrvalo dlouho a opět jsme se dostali do vedení, po trase hrajících (chytajících) trenérů Racko – Pešek, jsme se dostali do vedení 2:1, které vydrželo až do přestávky.

Vzhledem k okolnostem, které se staly před začátkem zápasu, se do brány musel postavit hlavní trenér Filip Racko. Nutno říci, že si s touto situací poradil výborně. Filip si tak dozajista před zraky své nejbližší rodiny splnil svůj velký sen.

Druhý poločas začali aktivněji domácí. My jsme se vůbec nemohli dostat do tempa, opět nám chyběl pohyb a soupeř toho dokázal využít, když v krátkém sledu vstřelil dvě branky a otočil skóre. Poté jsme začali opět hrát my a povedlo se nám vyrovnat, především díky Michalčákovi a jeho důrazu v šestnáctce. V závěru jsme pak opět neproměnili dvě velké šance, a tak jsme z tohoto utkání odvezli pouze bod.

Nyní se musíme soustředit na další utkání a konečně doma naplno bodovat.

Utkání nám zhodnotil také Vojta Osvěčík:

Do utkání s Lučinou jsme vstupovali v na poslední chvíli měněné sestavě bez brankáře, kterého musel zastoupit jeden z hráčů (trenérů). Nicméně to se na nás nijak nepodepsalo, jelikož jsme hned od 6. minuty vedli zásluhou Franty Jaška, který dokázal vybojovat balón na soupeřově půlce a krásně zakončit z hranice šestnáctky. Hned vzápětí po pro mě nepochopitelně neodpískaném faulu na našeho Michalčáka v podstatě z ničeho Lučina vyrovnala. I poté jsme byli stále aktivnějším mužstvem, což se přetavilo v 16. minutě v náš druhý gól, který hlavičkou po prodlouženém balónu s přehledem zakončil Radim Pešek. Ve zbytku poločasu jsme si vypracovali ještě jednu gólovku, kterou jsme bohužel neproměnili, a tak se šlo do kabin za stavu 2:1.

Druhý poločas jsme začali bez zraněného Radima Peška, což nejspíš způsobilo mírný chaos ve středu hřiště a my tak ztráceli kontrolu nad hrou. To vyústilo v další rozporuplné rozhodnutí rozhodčích v náš neprospěch, penaltu domácích a vyrovnání zápasu. Bohužel je třeba říct, že od druhého poločasu byla lepším mužstvem Lučina, což stvrdila další brankou v 67. minutě na 2:3. Až toto nám dodalo druhý dech, opět jsme vzali zápas do rukou my, avšak toto snažení nám stačilo pouze na pár dalších vyložených šancí, z nichž jsme proměnili pouze jednu, a tak byl konečný stav 3:3.

Ačkoli jsme měli ze hry více, tak odjíždíme pouze s jedním bodem a hřát nás tak může pouze to, že jsme venku stále neporažení. Doufám, že v příštím týdnu se nám již podaří zvítězit i v domácím prostředí a ukážeme, že kvalita v tomto týmu je.