Vratimov B : Pustkovec 4:0 (3:0)
Sestava: Paška – Gašman, Tylšar V., Plachta, Žižka – Tříska A., Svěnčík, Konečný, Černý – Tříska T., Lhotský
Náhr: Ryška, Valový, Drozd J., Adámek
Branky: 3x Svěnčík, Žižka
ŽK: Plachta, Adámek
Komentář:
Ve druhém po sobě jdoucím domácím zápasem jsme se opět po delší době dočkali vítězství. Nutno dodat, že zaslouženě, zisk 3 bodů nám zajistil před posledním podzimním kolem pozici v relativně klidném pásmu tabulky.
Od začátku jsme se snažili být aktivní, napadali jsme soupeře hluboko v obranném pásmu a nutili jej k chybám. Z těch pak pramenily naše šance. Úvodní branka utkání padla ve 13. minutě, kdy si naběhl Dalibor Žižka na trestný kop Jirky Černého a hlavou usměrnil míč do sítě. I poté pokračovala naše převaha. Ve 20. minutě se nám zranil brankář Paška. Do brány šel náhradník Květoš Ryška, který se předvedl hned vynikajícím zákrokem, proti dorážejícímu útočníku hostů. Dá se říct, že to byla jediná větší šance Pustkovce v prvním poločase. Pak už dominoval náš tým v čele se střelcem Markem Svěnčíkem. Už ve 28. minutě nádhernou střelou do šibenice nedal brankáři šanci a zvýšil na 2:0. Ve 36. minutě se situace prakticky opakovala. Prudkou střelou Marek doslova prostřelil gólmana hostí.
Druhý poločas začal opět naší aktivitou. Tři pěkné šance jsme ještě neproměnili, ale v té čtvrté, po průnikové přihrávce Marek Svěnčík upravil na konečných 4:0 a završil tím hattrick. Zápas poté dál probíhal ve stejné režii a my se zaměřili na udržení čistého konta. Soupeř hrozil pouze ze střel z delší vzdálenosti, které spolehlivě pochytal náš gólman. Pochvalu ale zaslouží celý mančaft za poctivý výkon a předvedenou hru jak v útoku, tak pro nás hlavně v obranné činnosti.
Podzimní sezónu zakončíme v sobotu od 13.30 hodin na hřišti Ostravy Lhotky a pokud se nám tam podaří zabodovat, mohli bychom považovat první půlku sezóny za úspěšnou.