FC Vratimov 3:0 FK Krnov

Sestava: Juras – Jašek, Michalčák, Pohludka, Pešek Radim, Dawid (83. Stuchlík), Pešek Jiří, Osvěčík, Brezula (67. Uherčík) – Racko(76. Bandy), Svěnčík (89. Pešek D.)

Střídali: Uherčík, Stuchlík, Bandy, Pešek David, Černý

První zápas jarní části sezóny nám vyšel. Domácí utkaní s Krnovem mělo ukázat jak se A mužstvo připravilo do jarních bojů. Byli to právě domácí hráči, kteří od začátku tvrdili muziku. Hráli aktivně kombinačně a trpělivé hledali skulinky v zadních řadách krnovských. Ta přišla ve 23 minutě po vybojovaném rohovém kopu, Racko poslal centr na hranici malého vápna, kde si míč našla nova akvizice Petr Michalčák a hlavou nekompromisně zavěsil. Hráči stále pokračovali ve své aktivní hře, přesto se Krnovští dostali k určitým závarům. Vše však ještě před poločasem utnul opět Michalčák, který ve 42 minutě po totožné akci zopakoval přesnou hlavičku a zvýšil stav utkání na 2:0.

Do druhého poločasu šli domácí borci s vědomím dvougólového náskoku, ale i přesto pokračovali v aktivní hře po celou druhou půli, ve které toho soupeři moc nedovolili. V 62 minuté se zrodila jedna z nejkrásnějších akci domácích kdy Svěnčík povodil tři hráče Krnova a krásným centrem vyzval Dawida ke vstřelení premiérového gólu v dresu Vratimova. Od té chvíle už drželi hráči otěže utkaní pevně ve svých rukou, a nakonec si v poklidu dokráčeli k prvním jarním bodům. Během utkaní si hráči vypracovali i spoustu dalších nebezpečných situací, avšak žádnou z nich již nedokázali přetavit v gól, částečně z nedostatku klidu v koncovce. Diváci však určitě mohli, spokojeni s předvedenou hrou a vítězstvím, odcházet do svých domovů. Pochválit je třeba celý tým za kompaktní a zodpovědný výkon všech hráčů, kteří ukázali že dokáží hrát pohledný a účelný fotbal a potěšit tak oči všech svých příznivců.

Již v sobotu 31.3. se můžete těšit na další utkání sezóny, ve kterém zajíždí Vratimov do Břidličné, zápas začíná v 13:00.