Jak hodnotíš dosavadní průběh zimní přípravy?

Za sebe musím říct, že zažívám jednu z nejnáročnějších zimních příprav vůbec. Tréninky jsou soustředěny
primárně na fyzičku a rychlou práci s balónem, souvisí to s tím, že v zápasech zkoušíme trochu odlišný
styl hry, ke kterému jsou právě tyto vlastnosti potřeba. Prozatím nám to přináší ovoce i když máme nedostatky,
které musíme stihnout do prvního mistrovského utkání vypilovat.

Cítíš jako kapitán větší zodpovědnost za výsledky a své výkony?

Svým způsobem ano, ale je na každém hráči, aby ze sebe vydal na tréninku a v zápase maximum. Páska na tom nic nemění.

Ve Vratimově jsi jeden ze služebně nejstarších hráčů. Co tě tady stále udržuje?

Lidi v klubu. Je zde obrovská ochota a chuť udělat pro Vratimov něco navíc. Od lidí mimo hřiště, kteří tráví spoustu svého času buď přímo na stadionu nebo prací pro tým mimo něj, přes hráče, kteří navíc věnují další čas trénování benjamínků, až po několik věrných fanoušků a rodičů, kteří s námi cestují na každý zápas. Vidět tohle v soutěži jako je I.A třída je obdivuhodné.

V týmu máš svého mladšího bráchu. Snažíš se mu předávat nějaké své zkušenosti a rady? Poslouchá tě?

S mužským fotbalem začal hned v sedmnácti letech, což pro něj muselo být ze začátku hrozně těžké, takže jsme se mu snažili všichni pomoct, ať se adaptuje co nejdříve a může předvést, to nejlepší ze sebe. Za ten necelý rok co tu je, udělal obrovský kus práce, která se mu začíná vracet a za to jsem velmi rád. Je to mladší brácha, takže o poslouchání si může udělat obrázek každý sám.

Jaký je podle tebe rozdíl mezi nynějšími kluky, kteří začínají s mužským fotbalem a kluky, kteří začínali v období jako ty?

Já jsem přecházel postupně, nejdříve jsem začínal tréninky, následně jsem jezdil na zápasy jako náhradní a pak přišly i zápasy, do kterých jsem mohl zasáhnout. Hráč pak přijde pozvolna sám na to, o čem je mužský fotbal svým způsobem, jsem již po dorostu věděl do čeho jdu. Nyní mi spíš přijde, že kluci, kteří přijdou do mužů, potřebují delší časové období, než si zvyknou. Dost lidí to právě v tomhle období vzdává, protože tolik nehrají a nemají chuť na sobě pracovat. Zápasy jsou nyní tvrdší a rychlejší, hodně mladých hráčů tohle nezvládá, a to je podle mě škoda.

Jaké jsou ambice týmu pro jarní část soutěže?

Ambice jsou vždy stejné, skončit první. Chápu, že tuhle sezónu to může vypadat, že je to nemožné, ale tři roky dozadu to vypadalo ještě hůře a víme, jak to nakonec skončilo.

Ve Vratimově je dost specifické obecenstvo, chtěl bys něco vzkázat našim fanouškům a divákům?

Fanouškům chci vzkázat, ať se neohlíží na to odkud hráč přišel, nebo kde bydlí, ale ať se dívají na to, jakým způsobem bojuje za klub. Můžu říct, že každý z nás má chuť tady hrát a spolu táhneme za jeden provaz. S podporou fanoušků to půjde o dost snáz. Budeme se na Vás všechny těšit!