FC Vratimov – Orlová 1:3 (0:3)

Sestava: Štromp – Stuchlík, Hrdý, Babič, Piskoř – Brezula (65. Staník), Osvěčík V., Pešek, Osvěčík M. – Ledvina (72. Tříska), Michalčák (61. Tomšů)

Branky: 83. Staník

Hodnocení trenéra Racka:

Všichni jsme věděli, že jestli se chceme dotáhnout na čelo tabulky, musíme potvrdit předchozí výsledky a porazit doma Orlovou. Vstup do utkání však nebyl úplně ideální, i když jsme se připravovali na to, že Orlová je hodně nebezpečná ze standardních situací, dostali jsme v 15. minutě gól z rohového kopu. Od té doby jsme však byli jednoznačně lepší a pálili jednu šanci za druhou, ty největší měli Michalčák, Pešek či V. Osvěčík. Standardní situace hráli v utkání zásadní roli, zatímco naše byly nebezpečné, ale ne gólové, Orlová z nich střílela branky, ba dokonce po našem rohu se prosadila z brejku na 2:0. Těsně před přestávkou se prosadili hosté po dalším rohu a výsledek vypadal mnohem hůře než hra na hřišti. Druhý poločas byl stejně jako ten první festival našich neproměněných šancí, který vyvrcholil neproměněnou penaltou v 68. minutě. Když už se zdálo, že gól prostě nedáme z ničeho, prosadil se v 83. minutě Staník, to už však bohužel bylo příliš pozdě.

Klukům těžko něco vyčítat, kromě prvních patnácti minut, ve kterých byla Orlová lepší. Potom všichni makali, ale doplatili jsme na koncovku. Dneska nám tam prostě nic nepadlo. V jiných zápasech jsme několikrát dokázali dát gól z ničeho, bohužel dnes jsme na jednu branku potřebovali minimálně 7 gólovek. Je to škoda, protože jsme se mohli definitivně dotáhnout na čelo tabulky, ale teď jsme se zase vzdálili a budeme se zpět jen těžko dotahovat.