FC Vratimov – Libhošť 5:0

Branky: 40. Svěnčík, 49. a 51. Osvěčík V. , 71. Michalčák, 85. Hrdý

Sestava: Štromp – Stuchlík, Michalčák, Harbáček – Pešek – Brezula (76. Kašuba), Osvěčík V. (65. Macák), Trmal (76. Bandy), Jašek – Svěnčík (72.A.Tříska), Osvěčík M. (61. Hrdý)

Hodnocení trenéra F. Racka:

Po utkání ve Stonavě, kde se nám konečně podařilo vyhrát, jsme chtěli konečně potvrdit toto vítězství i doma, což se nám doteď moc nedařilo. Do utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme aktivní a vypracovali si i několik slibných šanci, které jsme, jak už to u nás bývá zvykem neproměnili. Libhošť hrozila z ojedinělých brejků, které většinou končily střelami mimo tři tyče naší brány. Naštěstí se nám před poločasem podařilo vstřelit branku, poté co M. Osvěčík vybojoval míč pro Svěnčíka, který si poradil s obráncem a prostřelil brankáře. Tento gól těsně před koncem prvního poločasu nám velice pomohl, jelikož nás uklidnil směrem do druhé půle, ve které jsme tak mohli hrát dále stejně trpělivě.

Vstup do druhého poločasu nám vyšel parádně, hned během pěti minut jsme vstřelili dvě branky, obě dvě si na své střelecké konto připsal Vojta, starší z bratrů Osvěčíků. Poté co jsme si vypracovali tříbrankový náskok se tempo hry trochu změnilo a Libhošť si v této pasáži vypracovala také několik nebezpečných střel, které však skvěly Štromp zlikvidoval. V poslední dvacetiminutovce jsme však přidali ještě dva góly, když se trefil Michalčák s Hrdým. Vůbec poprvé na jaře jsme dokázali v domácím prostředí vyhrát, a to hned rozdílem 5 branek, což by mohlo být příslibem do zbývajících 5 utkání v sezóně.

Hodnocení M. Osvěčíka:

Dneska jsme všichni měli jasný cíl, a to konečně získat doma 3 body, což bylo od začátku zápasu vidět, napadali jsme vysoko a soupeře v podstatě k ničemu nepustili. Po dvou dobře zahraných standardních situacích jsme byli velmi blízko k vedoucímu gólů, ale bohužel jsme v koncovce nebyli dost důslední. Gól vstřelil až M. Svěnčík, který překonal gólmana uvnitř šestnáctky. Do druhého poločasu jsme tedy šli za stavu 1:0. Po výměně stran tlak na soupeře pokračoval a V. Osvěčík, po chytrém puštění V. Trmala, zakončoval do prázdné brány. Ten u jednoho gólu nepřestal a po krásném sólu překonal gólmana znovu a zvýšil na 3:0. Na střeleckou listinu se zapsal také kapitán P. Michalčák, který po krásném centru M. Svěnčíka, se ve vzduchu nemýlil a zakončil o levou tyč do brány. Po tomto gólu jsme však trochu polevili v obraně a hostující tým se dostal do pár šancí, které náš gólman Štromp hbitě pochytal. Hřebíkem do rakve byl excelentní gól T. Hrdého, který si našel míč v šestnáctce a z voleje nekompromisně zakončil a stanovil konečný stav na 5:0. Za dnešní výkon nelze jinak, než pochválit a snad jsme si nechali nějaké góly i na příští zápas proti Dobraticím.

Video z oslav zde.