Lukáš Brezula nám vybral naši naději Matyáše Osvěčíka a protože „Maty“ má ještě vše před sebou, je jeho představení hodně o fotbale…

Zdravím všechny fanoušky i fanynky toho našeho Vratimovského fotbalu 
Jmenuji se Matyáš Osvěčík, je mi 17 let (brzo 18) a pocházím z Havířova. V mé, zatím krátké fotbalové kariéře, jsem si prošel MFK Havířovem, Baníkem, Karvinou, a nakonec mě cesta zavedla i do Vratimova.
Na MFK vzpomínám velmi kladně, jelikož tam mě vlastně vychovali a pomohli mi najít mou vášeň pro fotbal. Do Baníku jsem přestoupil o pár let později a doteď jsem velmi rád za těch 5 strávených let v klubu . S Baníkem jsme 2x vyhráli ligu, a dokonce jsme se probojovali až na turnaj do Anglie, kde jsme si poslední zápas proti Argentině zahráli na stadionu Wembley, a kde jsme mimo jiné také potkali legendárního hráče (nyní už trenéra) Zinedina Zidana.
Teď k mému životu. Studuji na Střední škole Sýkorově, kde se učím oboru elektrotechnika se zaměřením k obnovitelným zdrojům. Do budoucna bych byl rád, kdybych pracoval právě v odvětví mého snad vystudovaného oboru . Pokud se zrovna neučím tak si rád zahraji nějaké hry, nebo se věnuji svému psovi.

„Já na bráchu, brácha na mě“ jak se říká, a proto bych rád předal slovo mému staršímu bráchovi (Díky kterému vlastně hraji fotbal) Vojtovi Osvěčíkovi.