FC Vratimov 5:0 Finstal Lučina

Sestava: Juras – Jašek, Harbáček, Michalčák, Kašuba – Pešek R. (75. Tříska A.), Osvěčík V., Brezula – Ledvina (59. Uherčík), Bandy (72. Osvěčík M.), Trmal

Branky: 9. Pešek R., 50. Bandy, 68. Trmal, 71. Bandy, 83. Trmal

Další domácí utkání, hráno před vice než 200 diváky, jsme zvládli na výbornou.

Utkaní s nováčkem soutěže, Lučinou, jsme vyhráli vysokým rozdílem. Dvěma góly se blýskl, jak sniper Bandy, tak také poprvé v základní sestavě hrající Trmal, pátou branku pak přidal hrající asistent Pešek. V dalším kole zajíždíme na půdu Starého města, kde se náš tým pokusí navázat na současnou vzrůstající formu. Zvláštní poděkováni pak patří našim i hostujícím fanouškům, kteří přišli v hojném počtu a po celý zápas hlasitě povzbuzovali své favority.

Hodnocení trenéra Racka:

Do utkání jsme vstoupili velice aktivně, vytvořili jsme si několik standardních situací a hosty zatlačili v jejich pokutovém území. V 9. minutě jsme byli za naši aktivitu odměněni gólem, když se prosadil Radim Pešek. Po vstřeleném gólu jsme byli stále aktivnějším týmem, ale Lučina se začala osmělovat a po některých našich nedůrazných odkopech nebo individuálních chybách se dostávala do šestnáctky. Kromě jedné šance si ale nic nevypracovala a my jsme i nadále tahali za nitky zápasu. Ve druhém poločase jsme zůstali trpěliví a konečně se začali prosazovat i gólově. Když se shodně dvakrát trefili Bandy a Trmal. Hosté byli druhý poločas úplně neškodní a k naší brance se prakticky nedostali, i proto jsme vyhráli naprosto zaslouženě 5:0.

Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého Lučina dvakrát prohrála 6:1. Proto bylo jasné, že u nás budou bránit a spoléhat na brejky. Nám obrovsky pomohl rychlý gól, který nás uklidnil, a naopak Lučina musela hru trochu více otevřít. Ve druhém poločase se naše kvalita projevila naplno, když jsme Lučinu přejeli fyzicky i herně a přidali jsme další branky. Opět jsme si dokázali, že když nedostaneme gól ze standardní situace, tak góly ze hry moc nedostáváme, ale na druhou stranu kvalitnější týmy by náš občasný nedůraz a individuální chyby určitě potrestali, na to si musíme dát v dalších zápasech pozor. Za dnešní výkon musím vyzdvihnout Vojtu Trmala, který dva měsíce makal a trpělivé čekal na šanci, která přišla právě proti Lučině. „Trmi“ zahrál výborně, navíc ke svému výkonu přidal i 2 góly. Doufám, že mu tato forma vydrží a bude se dál prosazovat.