FC Vratimov 1:1 SC Pustá Polom

Sestava: Juras – Stuchlík, Michalčák, Pohludka, Dawid – Brezula, Pešek J., Racko, Pešek R. – Bandy, Svěnčík

Branky: 15. Pohludka

Domácí utkaní jsme do vítězného konce nedotáhli a získali tak jen bod. Utkání hrané za ideálního počasí na velmi dobře připraveném trávníku jsme chtěli zvládnout za tři body, a ještě se tak v závěru soutěže pokusit o malý zázrak v podobě záchrany soutěže.

Do zápasu nastoupili všichni marodi, a připraven byl také Marek Svěnčík, který měl být po odpykání svého trestu hlavní útočnou zbrání domácích. Kluci toto utkaní odehráli velmi dobře, ale to, co nás trápí po celou sezonu je koncovka, která se nám stala osudnou i v tomto zápase. Už v 16. minutě jsme se dostali do vedení po Pohludkově utěšené ráně z dvaceti metrů, která mířila přímo do šibenice. Po dvou minutách mohl zvýšit náskok Brezula, který však svou akci nezakončil s potřebným klidem, a nechal tak vyniknout brankaře hostí. Po celý zbytek první půle jsme zdárně kombinovali a drželi otěže utkaní pevně ve svých rukou.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že přidáme ještě jednu branku a z utkání si odneseme tři body. Bohužel pravidlo nedáš, dostaneš se opět ukázalo v praxi. V 53. minutě se na hřiště dostal Poštulka, který se záhy po svém příchodu dokázal prosadit z ojedinělé akce hostí. Zbytek zápasu jsme hráli otevřeny útočný fotbal a zahazovali jednu šanci za druhou. Nejprve trefil krásnou střelou Pohludka tyč, poté hlavičkoval Michalčák pouze do břevna. Dále se v sólovém nájezdu ocitl J. Pešek, který však mířil vysoko nad, a když ani jeden ze svých třech úniků po pravé straně nedokázal zdárně zakončit Svěnčík, bylo jasno, že tento zápas skončí nerozhodně.

Mužstvo ukázalo že umí nejen bojovat, ale také hrát pohledný a účelný fotbal, bohužel jediné, co sobotnímu výkonu chybělo, bylo gólové vyústění. Pustá Polom dokázala proměnit jednu ze svých dvou šancí, a tak si z našeho hřiště odváží bod. Věříme, že i navzdory složité situaci v boji o udržení pojedou naši kluci do Bílovce navázat na sobotní výkon a pokusí se vyhrát.