FC Vratimov B – Michálkovice 7:1 (2:1)

Branky: Tříska 3, Kontra 2, Adámek, Vlastní

Ve třetím jarním kole jsme přivítali souseda z tabulky FC Michálkovice. Čekal se vyrovnaný souboj o 4. místo v Městském přeboru. Toto se ale potvrdilo jen v prvním poločase, ve kterém jsme se dlouho nemohli prosadit.

Zápas začal oboustrannou aktivní hrou. S odehraným časem jsme ale získávali převahu. Rychlými protiútoky jsme se dostávali do šancí, ale ne, a ne míč dotlačit do sítě. Zato soupeř z nevinné akce v 18.minutě skóroval střelou k tyči z 25 metrů. I nadále jsme bojovali, tlak se postupně navyšoval. Hosté odolávali až do 40.minuty. Tam se Tomáši Třískovi po centru z pravé strany podařilo propasírovat míč do sítě a tím jako by Michálkovice zlomil. Ve 44.minutě jsme výsledek otočili, opět Tomášem Třískou. Střela přes hlavu přesně zapadla pod břevno. Druhý poločas jsme již dominovali a náznak snahy hostů o vyrovnanou hru rázně utnul Martin Kontra už v 51.munitě, kdy centr přes celé hřiště uklidil do prázdné brány. Svůj výborný výkon hattrickem dovršil Tomáš Tříska krásnou střelou v 63.minutě.

V této době už nervózní hosté těžko odolávali naší nátlakové hře, která byla korunována dalšími třemi úspěchy. Na 5:1 navýšil vlastní hráč Michálkovic po centru Robina Bandyho. O dvě minuty později vstřelil svou druhou branku dorážkou Kontra a výsledek zakončil dravým průnikem, střelou po zemi Ondřej Adámek. I v tomto zápase se ukázala zlepšená hra obrany, přechod k systému 4-5-1 zpevnil střed a zkvalitnil naši hru dozadu.

Dobré výkony z posledních utkání bychom chtěli potvrdit v sobotu od 15:00 na hřišti Polanky.